Artă cu semințe prăjite

Arta cu seminte prajite”

de: Cătălin Mihuleac

regie artistică: Lenuş Moraru

Spectacolul – și comedia și drama – este o premieră absolută cu textul lui Cătălin Mihuleac , text remarcat de critică și publicat în importante antologii. „Arta cu seminţe prăjite” este şi debutul regizoral în lumea actorilor profesionişti pentru Lenuş Moraru. Nu mai puțin importantă, actrița Elena Ligi, Membru de Onoare al Teatrului „Eminescu”, a fost readusă în lumina reflectoarelor, dovedind în felul acesta – la nevoie – că actorii nu se retrag niciodată.

Distributie:

Vali Popa
Bogdan Horga
Elena Ligi
Petronela – Lorena Chiribuţă
Irina Mititelu
Bogdan Muncaciu
Lidia Uja
Narcisa Vornicu
Florita Ţugui
Crenola Muncaciu
Petruţ Butuman
Traian Andrii

Ironia necruțătoare asupra unei metafizici aparent universale: oamenii valoroși sunt prețuiți numai după moarte! Dramaturgul Cătălin Mihuleac a plecat de la o observație pe care a făcut-o cu ocazia unei vizite la complexul memorial Van Gogh din Amsterdam. În detrimentul pictorului care în toată viața a vândut un singur tablou și a avut doar o cronică – este vorba despre Van Gogh – s-a creat acum o adevărată industrie care exploatează celebritatea sa postumă.

Schimbând ceea ce trebuie schimbat, dramaturgul vede, în realitatea românească, ridicarea unui studio de confort trei – în care a locuit și a creat un intelectual valoros – la rangul de casă memorială asaltată de turiști din întreaga lume. Transparentă și, am spus, necruțătoare ironie, în abordarea condițiilor în care a trăit un intelectual român și, în același timp, a condamnării cu mijloacele de artă a ingratitudinii umane dispuse să-și recunoască valoarea abia după moartea ” personaj principal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.