Comedy „Hangita” By Carlo Goldoni

Ateneul Tătărași invită publicul  sâmbătă, 6 iunie 2015 de la ora 19.00, la o altă reprezentație a spectacolului de teatru „Hangița”, comedie, de Carlo Goldoni, regie Andrei CIOBANU.

Distribuție:

Simona SIMIONESEI

Ana HEGYI

Dragoș STAN

Andrei CIOBANU

Gheorghe ȘFAIȚER

Cătălin CUCU

 

Scenografie:  Nicolai MIHĂILĂ

Mișcare scenică: Beatrice VOLBEA

Fotografii: Adrian CUBA

 

Spectacolul este produs cu sprijinul Volksbank România.

 

Despre piesă:

„Hangița” este o comedie care va binedispune pe oricine indiferent de vârstă și în care oricine se va regăsi.

Hangița de la Ateneul Tătărași din Iași e plină de culoare, de voioșie, de lumină, de muzică, de bună dispoziție, de umor, de intrigi, de rezolvări neașteptate ale unor situații aparent banale, de iubire, de falsitate în dragoste, de interese financiare. Mai pe scurt e plină de viață!

„Hangița” este o Commedia dell’Arte mai modernă, cu fine accente psihologice. Trebuie să menționez că stilul nostru de joc nu e același cu cel specific Commediei. E un stil natural, firesc și apropiat de actual. Atât de natural cât se poate juca astfel încât să nu uităm că suntem totuși la o comedie a lui Goldoni.  Rețeta pentru o „Hangița” savurată de toată lumea este următoarea: se iau doi nobili meschini, fals îndrăgostiți de o tinerică frumoasă și se amestecă alături de un cavaler țanțoș și orgolios, aparent sigur pe el, la felul întâi. Mai apoi se adaugă o hangiță oacheșă și inteligentă, dar șireată și prefăcută împreună cu o actriță descurcăreață și dispusă la orice fel de compromis pentru a-și atinge scopurile pentru felul doi. Peste toate acestea se presară un valet sincer, dar sărac cu duhul împreună cu câteva picanterii specifice comediilor lui Goldoni. Iar la desert… publicul. Astfel avem un meniu complet, delicios de comic, la doar 15 lei care se servește cel mai bine la ora 19 la Ateneul Tătărași.

Andrei CIOBANU 

Rezervări online: www.ateneutatarasi.ro

Bilet: 15 lei

Bilet elevi, studenți, pensionari, șomeri: 10 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.