Anunt privind deschiderea perioadei pentru depunerea proiectelor regizorale din anul 2014

Ateneul Tatarasi anunta deschiderea perioadei pentru depunere a proiectelor regizorale pentru anul 2014.

Data pana la care pot fi depuse proiectele este: 24.02.2014. Acestea vor fi depuse la sediul institutiei in perioada mentionata sub forma unei prezentari scrise a conceptiei regizoral-scenografice.

Textul proiectului va avea la baza una din cele sase propuneri anuntate de institutie in prezentul anunt. Proiectul trebuie conceput pentru sala de spectacole a Ateneului Tatarasi. Informatiile privind aspectele tehnice ale salii pot fi solicitate de la secretariatul institutiei. Regizorul si scenograful (daca este cazul trebuie sa fie absolventi de studii superioare de specialitate).

Pentru regizor si scenograf sau pentru proiectele depuse nu exista nici un fel de limitare (varsta, experienta). Numarul de pagini si forma proiectelor sunt la libera initiativa a regizorului. Un proiect depus pentru unul din cele sase texte anuntate de institutie va cuprinde: conceptul regizoral al spectacolului, textul dramaturgic, o prezentare a regizorului/membrilor echipei (daca este cazul), necesitatile tehnice ale spectacolului (acestea vor tine cont de dotarea tehnica a salii de spectacole a institutiei), precum si costurile de investitie in productiei si a drepturilor de autor.

Data limita de depunere a proiectelor este 24 februarie 2014. Acestea pot fi transmise si prin posta la sediul institutiei, prin e-mail: ateneutatarasi@yahoo.com sau la sediul institutiei din strada Ion Creanga, nr. 14, Iasi. Rezultatul va fi anuntat pe 26 februarie 2014, iar spectacolele vor fi montate pe tot parcursul anului 2014.

 

Proiectele teatrale pentru anul 2014:

1. „Hangita” – Carlo Goldoni

2. „Gaitele” – Alexandru Kiritescu

3. „Cerere in casatorie” – A.P.Cehov

4. „Prostia omeneasca” – Ion Creanga

5. „Femeia care si-a pierdut jartierele” – Eugene Labiche

6. „Adam si Eva” – Liviu Rebreanu  sau „Mitica Popescu” – Camil Petrescu (sau un alt text dramatic al autorului la alegere).

 

Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie.